Waardebepaling

Is waardebepaling gelijk aan taxatie

Hoewel taxatie een waardebepaling is, kan waardebepaling veel breder zijn dan een taxatie. Een taxatie door erkende taxateurs heeft een officieel karakter en brengt kosten met zich mee. Het rapport dat gemaakt wordt is dan te gebruiken bij eventuele koop of verkoop van een woning.

U kunt echter ook een waardebepaling zelf uitvoeren. Op deze manier krijgt u een globale indruk van de prijs van uw woning, zodat u weet wat de eventuele mogelijkheden zijn. Bij een waardebepaling van een bedrijf gaat het niet alleen maar om de staat, de grote en de ligging van het bedrijf, maar ook over de omzet, de concurrentie in de omgeving en de bereikbaarheid speelt hier een veel grotere rol.

Vooral omdat het hier meestal om grotere bedragen gaat en u zonder expertise snel te veel geld betaald of te weinig vraagt, is het hier van groot belang een bedrijf in te schakelen dat zeer deskundig is op dit gebied.

Wanneer waarde bepaling van uw bedrijf

Omdat waardebepaling van een bedrijf onderdeel uitmaakt van diverse fiscale heffingen, is het verstandig om veranderingen binnen het bedrijf goed af te stemmen met de belastingdienst. De belastingdienst heeft veelal een eigen visie op de waarde van een bedrijf, daarom is het van groot belang dat u te weten komt wat die visie is. Om te weten te komen wat die visie is en waar u aan toe bent, kunt u het beste een bedrijf inschakelen dat gespecialiseerd is in waardebepalingen van bedrijven en ondernemingen. Zo’n bedrijf van waarderingsdeskundigen heeft veel ervaring met de belastingdienst en voert de nodige discussies om het beste voor u te bereiken. Situaties die aanleiding geven voor een waardebepaling zijn:

  • Aankoop en verkoop van een bedrijf of werknemers die actief gaan deelnemen.
  • Het bedrijf wordt aan familie overgedragen.
  • Mensen stappen uit het bedrijf(afkoopsom bepalen).
  • U denkt dat er te veel heffingen aan de fiscus worden betaald.

Waarom waarde bepaling van mijn woning

Indien u graag wilt weten wat uw woning op dit moment waard is, maar nog geen kosten wilt maken voor een taxatie rapport, kunt u een waardebepaling van uw woning doen. Enkele redenen voor een waardebepaling kunnen zijn:

  • U bent van plan om uw woning te verkopen en wilt graag een idee hebben van de prijs die u kunt vragen.
  • U wilt weten wat u kunt besteden indien u opzoek gaat naar een andere woning.
  • U bent benieuwd wat de overwaarde van uw woning is.

Is een waardebepaling op internet geldig

Een waardebepaling van een woning heeft niets met geldigheid te maken. Dus gaat u een waardebepaling op internet uitvoeren, dan geldt deze waarde voor u als richtlijn. Deze waardebepaling is echter voor geen enkele geldverstrekker geldig. De woningwaardemeter op internet is hier aan te bevelen. Geen enkele waardebepaling van woningen of bedrijven op het internet, is geldig als officieel materiaal voor de belastingdienst of geldverstrekkers. Hier heeft u altijd een taxatie rapport voor nodig.

Hoe voer ik een waardebepaling uit

Een waardebepaling van uw woning, kunt u het beste uitvoeren door te zorgen dat u goed op de hoogte bent van de huidige woningmarkt. Door eenvoudig te informeren via internet of bij makelaars naar de vraagprijs van vergelijkbare woningen in dezelfde regio, heeft u al een goede richtlijn. Door te kijken welke extra’s uw huis nog heeft of juist niet heeft, kunt u deze richtlijn bijstellen. Ook op internet zijn meerdere mogelijkheden om de waarde te kunnen bepalen van uw woning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *