Taxatie woning

Wanneer exclusieve taxatie

Er zijn diverse taxatie bureaus die gespecialiseerd zijn in het taxeren van kostbare en dure onroerende goederen. “Exclusieve Taxatie” is zo’n bedrijf dat gespecialiseerde taxateurs op dit gebied in huis heeft. Dit taxatie bureau zorgt ervoor dat er een taxateur komt, die plaatselijk zeer goed bekend is.

Daarnaast weten deze taxateurs welke bestemmingsplannen er zijn en hoe de huizen markt in de omgeving is. Niet alleen duurdere huizen worden getaxeerd, maar landgoederen en landhuizen vallen daar ook onder. Taxateurs van Exclusieve Taxaties zijn allemaal volledig gecertificeerd, zodat het taxatie rapport door iedere geldverstrekker en aankoopmakelaar geaccepteerd wordt.

Ondanks de exclusiviteit en dat het veelal om enorme bedragen gaat, is Exclusieve Taxaties snel en niet duur. U heeft namelijk al binnen 5 dagen na de taxatie het taxatie rapport in huis en de kosten van een exclusieve taxatie bedragen € 325,- , dit is inclusief BTW en alle bijkomende kosten. Er wordt zelfs een korting van € 50,- gegeven bij woningen onder de zes ton.

Hoe werkt taxatie in het buitenland

Wilt u een woning in het buitenland laten taxeren voor de waardebepaling, dan kunt u er niet zomaar vanuit gaan dat het in dat betreffende land op precies dezelfde manier gaat dan in Nederland. Bij het kopen van een woning in het buitenland is het van belang, dat u een geldig taxatie rapport krijgt. Een geldig taxatie rapport heeft u namelijk nodig indien u een hypotheek wilt nemen. Buitenland hypotheek is een Nederlandse organisatie die taxaties in het buitenland regelt, waarbij het taxatie rapport in het land waar u het huis koopt, geldig is voor de hypotheekverstrekkers. Landen waar “buitenland hypotheek” taxaties regelt zijn:

  • Duitsland,
  • België,
  • Frankrijk,
  • Spanje en
  • Italië.

Natuurlijk zijn er wel meerdere landen en mogelijkheden voor betrouwbare taxaties. Een vereiste is echter wel dat er dan geen taal barrière is. Zorg dat u zich altijd goed verstaanbaar kunt maken en de taxateur goed begrijpt. Daarnaast is het belangrijk om de referenties van een taxateur in het buitenland, goed na te trekken en te vragen bij locale banken wat de eisen zijn.

Wanneer taxatie bij onteigening

In Nederland bestaat de onteigeningswet. Deze wet bepaald dat de gemeente of het rijk onder bepaalde omstandigheden een eigenaar van zijn onroerend goed kan onteigenen. Dit wordt gedaan om bouwplannen te verwezenlijken, maar ook om onbewoonbaar verklaarde woningen te verwijderen. Meestal zal er eerst worden geprobeerd regelrecht met de eigenaar een financiële regeling te treffen. Lukt dit echter niet, dan moet er getaxeerd worden zodat de rechter een uitspraak voor schadeloosstelling kan doen.

Moet ik mij naar de taxatiewaarde richten

Een taxatie prijs is belangrijk, zodat u weet welke prijs u voor uw woning kunt vragen, maar ook om te weten welk bod u kunt uitbrengen op een woning. U bent echter niet verplicht om zich aan de waardebepaling van een woning te houden. Vraagt u veel meer of biedt u veel meer voor een woning dan de taxatiewaarde, zonder dat u rekening hoeft te houden met een hypotheek, dan is dat geen probleem. U moet zich echter wel aan de taxatiewaarde houden, indien u afhankelijk bent van een hypotheek. Taxatiewaarde en de bijbehorende executiewaarde is voor de hypotheek verstrekker namelijk belangrijk om zekerheid te kunnen inbouwen.

Welke invloed heeft de taxatie waarde

Indien u eenmaal een woning bezit en u bent niet van plan om te verkopen, dan heeft de taxatiewaarde van uw woning niet veel invloed op uw lasten en kosten voor de woning. De taxatiewaarde is alleen van invloed wanneer u een 2e hypotheek wilt of van plan bent te verkopen. Tevens heeft de taxatie waarde invloed op de onroerend goed belasting die u betalen moet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *